ERDON Helyi hírek

2010.02.08. 13:17

Beiktatták az új alprefektust

<p>Nagyvárad - Hétfő délután a kormánybiztosi hivatal székhelyének dísztermében ünnepélyes keretek közt beiktatták tisztségébe Bihar megye új alprefektusát, dr. Sarkady Zsolt jogászt.</p>

Gavrilă Ghileaprefektus olvasta fel az erről szóló 2010/80. számú kormányhatározatot, mely február 5-én a Hivatalos Közlönyben is megjelent, s úgy fogalmaz, hogy az alprefektus ideiglenes jelleggel tölti be ezt a közfunkciót, a véglegesítő versenyvizsga megszervezéséig. Ezután dr. Sarkady Zsolt a pulpitushoz lépett, s jobb kezét egy magyar nyelvű Bibliára téve felolvasta az eskü román nyelvű szövegét. Székfoglaló beszédében azon meggyőződésének adott hangot, hogy a legjobb dolog ami az elmúlt húsz évben Romániában történt, az a demokrácia és a jogállam megvalósulása. Hangsúlyozta: számára mindez azt jelenti, a törvény előtt mindenki egyenlő, s ugyanakkor be is kell tartsa ezt, beosztásától és az általa képviselt intézménytől függetlenül. Azt igérte: tevékenysége nem lesz hiábavaló, hanem hozzájárul majd a Bihar megyei közintézményekbe vetett bizalom növeléséhez.

"Ő a legjobb!"

Gavrilă Ghilea sok sikert kivánt új helyettesének, abban a reményben, hogy jó lesz köztük az együttműködés. Mondanivalóját arra alapozta: annak idején is szót értettek egymással, amikor ő még a Bihar Megyei Tanács alelnöke, dr. Sarkady Zsolt pedig a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatója volt. A kinevezéssel kapcsolatban Kiss Sándor, az RMDSZ megyei elnöke a következőket nyilatkozta hírportálunknak: "Az RMDSZkormányra lépésének ez az egyik állomása. Meglátjuk, hogy az alprefektus úr milyen hatásköröket kap, hiszen ez is fontos számunkra. Azért jelöltük dr. Sarkady Zsoltot a posztra, mert megitélésünkben ő a legmegfelelőbb ember. Jogi végzettséggel rendelkezik, s több éven keresztül vezetett vezérigazgatóként egy nagy intézményt. Minden kvalitása megvan ehhez, szerintem ő a legjobb!".

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!