ERDON Helyi hírek

2008.12.03. 16:26

Ajándékokkal és szeretettel

<p>Szatmár megye — Passaui csoport látogatott a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe. A vendégek katolikus óvodák és iskolák gyermekeit keresték fel.</p>

Ajándékcsomagokkal tömött kamionokkal és szeretettel teli szívvel érkezett meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyepassaui társ–egyházmegyéjének csoportja Szatmárnémetibe azért, hogy a csaknem egyhetes ittléte alatt Mikulás–csomagokkal lepje meg a katolikus óvodák/iskolák gyerekeit és a plébániák elsőáldozóit. A passauiak nem először járnak Szatmárnémetiben, az egyházmegyék már hosszú évek óta kapcsolatban állnak egymással. A decemberi ajándékosztásnak már hagyománya van, fontosnak tartják ugyanis, hogy ilyen módon is segítséget nyújtsanak és örömet szerezzenek a gyermekeknek.

Idén két kamionra való ajándékcsomagot hoztak magukkal, ezek szétosztására pedig tegnap került sor. A gyerekek örültek az ajándékoknak, énekeltek, verset mondtak a Mikulás segítőinek. A Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája által szervezett programokon kívül a vendégek a Püspöki Palota kápolnájában celebrált szentmisén is részt vettek. A passaui csoport tagjai ma búcsúznak vendéglátóiktól, az óvodásoktól és iskolásoktól, akiknek arcára idén is mosolyt varázsoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!