ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 10:44

Nyomtatják a szavazólapokat

<p>Kovászna megye - Kovászna megyében ezen a héten nyomtatják ki a szavazócédulákat a közelgő parlamenti választásokra - tájékoztatott György Ervin.</p>

A kormánybiztos szerint a 415 ezer szavazólapot egy sepsiszentgyörgyi nyomdában készítik, a szenátori-lapok 0,1 lejbe, a képviselői-lapok 0,2 lejbe kerülnek. A sorshúzás alapján az első kockában a Szociáldemokrata és a Kereszténydemokrata Párt-koalíció jelöltje szerepel, majd a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Nagyrománia Párt (PRM), az RMDSZ, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) illetve az Új Generáció Pártjának (PNG) jelöltjei, azután következnek a 18 nemzeti kisebbség egyéni jelöltjei, és a szavazólap utolsó helyeit foglalják el a függetlenek. „Soha egyetlen választáson se volt ennyi jelölt mint most" – mondta a kormánybiztos hozzátéve, a szavazólapok oldalain hatosával jelennek meg a jelöltek.

Kovászna megye több mint 800 ezer lejt kapott a kormánytól a november 30-ai parlamenti választások megszervezésére.. György Ervin közölte: a felkészülés az előre kibocsátott menetrendnek megfelelően történik. A Kovászna megyei Kormányhivatal nyilvántartása szerint a november 30-i választásokon 184 szavazókörzetben lehet majd voksolni, és mintegy 185.500 polgárt várnak az urnák elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!