ERDON Helyi hírek

2008.10.10. 13:35

Zöldövezeti programok Érmihályfalván

<p>Bihar megye – Az érmihályfalvi Helyi Tanács legutóbbi ülésén – már nem először – esett szó a város parkosítási, a zöldövezetek kiterjesztését, gyarapítását célzó programokról. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Produce_5.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az Európai Unió szabványa szerint egy lakosra 2010-ig 20, majd 2013-ig 26 négyzetméter zöldövezet kell(ene) jusson. Érmihályfalván a jelenlegi állapot szerint 8 négyzetméter jut, tudtuk meg Kosztin Lászlótól, a Polgármesteri Hivatal kertészmérnökétől. A szakember ismételte meg a tanácsosoknak a központi park már korábban is ismertetett korszerűsítési tervét, miszerint az október harmadik hetében induló, és másfél hónapot igénybevevő munka során teljesen megváltoztatják (sétányok, világítás, szökőkút, játszótér, új padok) a park kinézetét, és területét is növelik. Újdonságként pedig bemutatta annak a parknak a látványtervét, melyet a Jókai Mór és az A.Einstein utcák térségében, a Répás kertnek nevezett részen alakítanak ki. A megvalósításhoz 200 ezer lejes támogatást kaptak, a terület pedig mocsaras, egyébre kihasználhatatlan.

Növekvő zöldterület

A terv szerint helyt kap ott 1 hektár 80 ár park, és egy 1 hektáros tó. Utóbbit az az ér táplálja majd, mely átfolyik a területen, most láposítva azt. Még idén ez is kész kell legyen, mondta Kosztin László, körbekerítve, filagóriákkal, több, mint egy kilométer járdával, padokkal, kukákkal, világítótestekkel, a patakon átvezető hidakkal, mocsárkedvelő növényekkel. Ugynacsak a zöldövezetek összességét fogja növelni, ha elkészül az ANL-lakások köré tervezett parkosított terület, az is járdával, kerítéssel, világítással, játszótérrel, továbbá – nyerő pályázat esetén – az új labdarúgópálya. A felsoroltakat összesítve a lakosonkénti zöldövezet így majd elérheti a 14,5 négyzetmétert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!