ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 09:26

Véget ért a XVII. Nagyváradi Ősz fesztivál

<p>Nagyvárad - Vasárnap este a Kossuth utcai parkolóban lezajlott koncertekkel, fáklyás felvonulással és tűzijátékkal ért véget a Polgármesteri Hivatal és a Városi Művelődési Ház által szervezett XVII. Nagyváradi Ősz fesztivál. <DIA alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nagyvaradi_Osz__koncertek_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008 (1)" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nagyvaradi_Osz__koncertek_2008__1_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008 (1)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008 (2)" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nagyvaradi_Osz__koncertek_2008__2_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nagyvaradi Osz: koncertek 2008 (2)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Vasárnap este a Kossuth utcai parkolóban lezajlott koncertekkel véget ért a Polgármesteri Hivatal és a Városi Művelődési Ház által immár tizenhetedik alkalommal  megrendezett Nagyváradi Ősz fesztivál. Az előző évektől eltérően, az idén az időjárás kegyes volt a bulizni vágyókhoz (ami a kellemes hőmérsékletet illeti), akik éltek is ezzel a lehetőséggel, s szép számmal kilátogattak a záróeseményre. Ahogy az általában ilyenkor lenni szokott, az Eminescu szobor környékét bóvliárusok lepték el, s természetesen a sörsátrak, az üditőket, mititeit és kolbászt kináló közélelmezési egységek sem hiányozhattak az összképből. Mindezt kihasználva, többen az asztalok melletti padokon helyet foglalva szemlélték az eseményeket, míg a fanatikus zenerajongók a színpad közelében felállított rácsoknál harcoltak ki maguknak stratégiai poziciókat. Elsőként a nagyváradi Hotel FM nevű rockbanda tagjai csaptak a húrok közé. A partiumi megyeszékhelyen egy óvodában angoltanárként dolgozó brit nemzetiségű David Bryan által irányított formáció főleg világhírű énekesek és zenekarok (Bon Jovi, Aerosmith, Robbie Williams stb.) jól ismert számaival szórakoztatta az egybegyűlteket.

Zene, tánc és tűzijáték

A fellépésüket követően a nagyváradi helyőrség fáklyás menete  és fúvós zenekara kötötte le a jelenlevők figyelmét: a felvonulók közt ott volt Ilie Bolojan polgármester és Daniel Vulcu fesztiváligazgató, helyi önkormányzati képviselő is. Az ünnepi intermezzo után táncosok lepték el a színpadot: a Feeling Dance, az M&Q, az Art Beat, az Innovation és a Future M&QBabies tánccsoportok egyaránt színvonalas produkciókkal rukkoltak elő. Giulia-nak a koncertje elsősorban az elektronikus popzene rajongóinak okozott nagy örömöt, az est utolsó fellépője pedig a HiQ zenekar volt. Az idei Nagyváradi Ősz fesztivál is színpompás tűzijátékkal  zárult, a pirotechnikai látványra 23 óra körül került sor.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!