ERDON Helyi hírek

2008.10.11. 12:15

Átszerveznék a városnapokat

<p>Nagykároly - Időszerű lenne megreformálni a Nagykároly Napjai elnevezésű programsorozat tematikáját, adott hangot ezzel kapcsolatos véleményének Nagykároly elöljárója, Kovács Jenő.</p>

A polgármester egy, a helyi művelődési ház munkatársaival folytatott megbeszélés során fejtette ki nézeteit a témával kapcsolatban. Mint mondta, nincs különösebb baja a sör és miccs–központú rendezvénnyel, de sokkal hangulatosabb lehetne, ha a programok egy főmotívum köré épülnének. Például jobban kihasználhatnák a Károlyi–kastélyt ezeken a napokon. Kovács felvetette azt is, hogy íjászok, lovasok részvételével történelmi keretet lehetne adni az ünnepségsorozatnak.

Georgescu Bogdan igazgató kifejtette, hogy annak ellenére, hogy a nagykárolyiak egy része nem elégedett a városnapok lebonyolítási módjával, a többséget igenis vonzzák az ilyen jellegű ünnepségek. A városnapok ebben az évben is több ezer ember mozgattak meg — ellentétben például a Nyírbátorban megrendezett városnapi ünnepségekkel, ahol alig pár százan ténferegtek.

Eseménynaptár

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy az önkormányzat és a művelődési ház munkatársai által szervezett rendezvények időpontját idejében kijelöljék. Közös együttműködést szeretnének a városi kulturális egyesületekkel. Így összeállíthatnának egy eseménynaptárat, melynek segítségével nem kerülnének átfedésbe a különböző rendezvények időpontjai. Ez a megbeszélés előreláthatóan jövő év januárjában lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!