ERDON Helyi hírek

2008.10.09. 17:19

Csalással vádolják a tanácsadót

<p>Nagyvárad - Október 7-én a Bihar megyei rendőrség gazdasági visszaélésekkel foglalkozó osztályának munkatársai 24 órára őrizetbe vették a nagyváradi 28 éves Z. R. N.-t, aki egy cég ügyvezetőjeként nagyösszegü csalásokat követett el. Másnap a nagyváradi bíróság 29 napra le is tartóztatta a nőt csalás, és magánokirat-hamisítás jogcímén.</p>

A nyomozati anyag szerint a hölgy tavaly július óta mostanáig több cég képviselőjét is megvezette, garantált vissza nem térítendő uniós támogatásokat ígért nekik a benyújtott projektjeik alapján. Egy mihályfalvi céggel tanácsadói szerződést kötött, miszerint egy gyár építéséhez elkészíti, megszerkeszti és benyújtja a támogatáshoz szükséges anyagot. Aztán azzal bíztatta az érintetteket, hogy megtette a kötelességét, s jön is az uniós pénz. Még szerződést, fizetési meghagyásokat, számlaegyenleg kivonatokat, banki levelezéseket is mutatott a mihályfalviaknak alátámasztandó az állításait. A céget 45 ezer eurós kár érte a szélhámossággal.

Egy nagybányai cégtől 11.627 lejt kért és kapott a vádlott, egy hasonló szerződés kapcsán, a pénzt meg saját célokra fordította. Amikor a károsultak elszámoltatták, a nő hamis fizetési meghagyásokat mutatott, melyekkel állítólag a pénziténzeteket fizette ki, ahová az uniós támofgatást utalták. A nyomozás folytatódik, a rendőrség olyan személyek jelentkezését várja a Traian Lalescu utca 3.szám alatt, akiket átvert a "tanácsadó".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!