ERDON Helyi hírek

2008.09.28. 10:54

Nyílt napot szervezett a Mária Rádió

<p>Nagyvárad - Szombaton nyílt napot szerveztek a nagyváradi székhelyű Mária Rádiónál. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt változatos programok várták, a fő cél önkéntes munkatársaknak a toborzása volt.</p>

A Márió Rádiónak a működése nagyon érdekes: mivel kifejezetten önkéntesekkel dolgozunk, szerintem egyedülálló a világon. Ez egy nagyon nehéz munka: az önkénteseket először is meg kell találni, vagyis olyan személyekre kell bukkani, fiatalokra és idősebbekre egyaránt, akik ingyen és bérmentve az idejükből arra áldoznak, hogy nálunk dolgozzanak, természetesen a képességüknek és a tehetségüknek megfelelően. Mivel a rádió állandóan épül és fejlődik, mind a lefedettség, mind pedig a munkatársak számának a szempontjából, úgy gondoltunk, hasznos lenne egy nyílt napnak a megszervezése. Ez alkalomból, amellett, hogy bemutatjuk a stúdiótermeket és megismertetjük, megszerettetjük a vendégeinkkel a rádiót, önkénteseket is toborzunk, olyan személyeket, akik közösséget vállalnának velünk, s a maguk módján segítenének nekünk.

Krisztus szeretetéért

Tennék ezt jelenlegi munkatársainkhoz hasonlóan, akik közt vannak műsorvezetők, akik mikrofon mellé ülnek, vannak, akik az irodában vagy a recepción dolgoznak, mások pedig tudósítóként működnek közre. Ezt mind-mind  Jézus Krisztusnak a szeretetéért teszik, nem pénzért, értem vagy másokért, hanem Istenért, árulta el az erdon.ro-nak a szombati rendezvény fő célját Selymes József atya, a Mária Rádió programigazgatója.

Az érdeklődők egyebek mellett bepillantást nyerhettek a rádiónál zajló munkába, bemehettek az intézmény kápolnájába, előadásokat hallgathattak meg és természetesen kérdéseket tehettek fel a munkatársaknak. A szervezők a kisebbekről sem feledkeztek meg, számukra kézműves műhelyt rendeztek be.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!