ERDON Helyi hírek

2008.09.12. 12:01

A kivágott fa helyett kötelező másikat ültetni

<p>Bihar megye - Nagyvárad Polgármesteri Hivatala közleményt juttatott el lapunkhoz, melyben ismertetik Ilie Bolojan polgármester szeptember 11-én kelt 5029-es, favágásra és ültetésre vonatkozó rendeletét.</p>

Nagyvárad züldterületének védelme érdekében a zöldterületekre vonatkozó új szabályzat megjelenéséig a következő rendelkezés lép hatályba:

A város területén lévő egészséges fákat, melyek akadályozzák bizonyos közérdekű munkák elvégzését, az építkezést vagy a bejárást csak a Polgármesteri Hivatal által kiadott enegdéllyel levet kivágni. Az érdekelteknek kérvényezniük kell azt a kivágandó fa helyett ültetendő csemetével együtt. A facsemetét a Közterületfenntartó Vállalattól (RAPAS) lehet beszrezni. A Kiszáradt vagy beteg fák kivágásakor, melyek kidőléssel fenyegetnek, a kérelmező ingyen kapja az elültetendő facsemetét, amit szintén a Közterületfenntartó vállalt faiskolájától lehet átvenni. A favágást kérelmezők kötelesek a kérelmük iktatását követő faültetési kampányban részt venni és a kivágott fa helyére, vagy más, a Polgármesteri Hivatal által megjelölt helyre fát ültetni. A tavaszi faültetési kampány március 15-április 15 között zajlik, az őszi pedig október 15-november 15 között, az időjárási viszonyoktől függően.

A kérvényezők kötelesek átvenni az elültetendő facsemetét a RAPAS faiskolájától, kötelesek azt elültetni és az ültetés befejeztével értesíteni a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályát, akik átveszik a munkát.
A fentebbi rendelkezés be nem tartása anyagi felelősségrevonással jár, a szabályzatszegőnek ki kell fizetnie a dendrológiai anyag értékét és az ültetéssel járó munkadíjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!