ERDON Helyi hírek

2008.07.22. 12:57

Zajlanak a fevételik az egyetemeken

<p>Bihar megye - Bár a legtöbb szakon az érettségi és a négy éves tanulmányi átlag szerint történnek a leendő hallgatók felvétele, a kivételek esetében a napokban zajlanak a felvételi vizsgák.</p>

Mind a Partiumi Keresztény Egyetemen, mind az Állami Egyetemen a napokban zajlanak a felvételi vizsgák azon szakok esetében, melyek alkalmassági vizsgát hiredettek meg. Nincsenek nagy túljelentkezések, így azoknak is jut hely, akik a második alkalommal teszik le az érettségit. A Partiumi Keresztény Egyetemen angol nyelv és irodalom, angol és román nyelv és irodalom, szociológia, képzőművészet, zenepedagógia szakokon zajlott és zajlik a napokban felvételi vizsga. A legfelkapotabb idén is a Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltatási egységek gazdaságtana megnevezésü szak, 75 meghírdetett helyére összesen 113 diák jelentkezett. A Képzőművészet szak is igen népszerű, a 30 helyre 58-an jelentkeztek. A kevésbé népszerű szakok között a Román nyelv és irodalom, a Református didaktikai teológia és Filozófia szerepel.

Maradtak helyek

Maradtak még üres, bár fizetéses helyek az Állami Egyetem egyes szakain is, ahol az összesen 7632 meghírdetett helyre 6161 diák jelentkezett.  Azokon a szakokon ahol nem teltek be a helyek, meghosszabították a beiratkozási határidőt. Felvételi vizsga az épitészet, képzőművészet, sport, gyógyszerészet, orvosi, zene és teológia karok egyes szakainak esetében volt illetve lesz. Túljelentkezés állt fenn az épitészet és a történelem, földrajz és nemzetközi közkapcsolatok karokon. A legkevésbé népszerű az Energetika és a Textil karok voltak. A végleges eredményekre mindkét egyetem esetében 28.-a után lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!