ERDON Helyi hírek

2008.05.20. 16:21

Idén már strucchúst is főztek Érmihályfalván

<p>Bihar megye – Negyedszerre rendeztek a Nyíló Akác Napokon főzőversenyt, s ezen minden eddiginél több csapat vett részt, amelyek ugyancsak minden eddiginél több települést képviseltek. Számos különlegesség készült. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/324.%20F%C5%91z%C5%91verseny.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Gasztronómiai versenyfutás fantázianevű főzőversenyen természetesen senki nem futott sehova, a 23 csapat tagjai legfennebb miután meggyújtották az üstök és egyéb főző-sütő alkalmatosságok alatt a tüzet, egymás sátrait keresték fel, hogy tapasztalatokat cseréljenek, esetleg egy-egy pohár jóféle itallal vessék meg az ágyát a készülő finomságoknak. Az érmihályfalviak 9 csapata mellett fakanalat ragadtak Székelyhíd, Létavértes, Debrecen, Nyíradony, Nagyvárad, Nagyszalonta, Hajdúnánás és Fülöp kulináris nagykövetei is. Egy-egy csapat több ételt is főzött.

Ételkülönlegességek

Krizsán Csaba alpolgármester, főszervező elmondta, hogy a legtöbb és a legtöbb települést képviselő résztvevőt láthatták vendégül az elmúlt vasárnap. A rengeteg ételkülönlegesség közül vétek lenne valamelyiket is kiemelni, mégis mint érdekességet említjük meg a debreceniek struccpörköltjét, illetve a már nevében is figyelemre méltó érmihályfalvi Kussolj és Faljál csapat alufóliába csavart és a bogrács alatti tűz alatt párolt rablókaraját. A jó hangulatú főzések értékelését ezúttal is a közismert magyarországi gasztronómus, Csányi Sándor vezette, a zsűri pedig a következőképpen döntött: levesek kategória – I. Kussolj és faljál csapat, II. Sátánkonyha, III. Laci és Andi (mindhárom Érmihályfalva); pörkölt kategória – I. Bergenbier csapat (Nagyvárad), II. Böllérek, III. Kuka csapat (Érmihályfalva); egyebek kategória – I. Hajdúnánási önkormányzat, II. Lazabanda (Érmihályfalva), III. Nagy Gyula és csapata (Nyíradony).

Sok kaja, sok jutalom

A Huszárkonyha kategória eredménye: I. Nagyszalontai Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, II. Üvegtigris (Székelyhíd–Hajdúszoboszló), III. Erdélyi Szövetség csapata (Debrecen). Különdíjat kapott Fülöp önkormányzatának csapata, a Galambok csapat (Székelyhíd–Létavértes) és a Csiribiri csapat (Érmihályfalva), de nem ment haza jutalom nélkül Nyírábrány önkormányzatának gárdája, a nyíradonyi Pamacs és társai, valamint az ugyanonnan érkezett Piroska és csapata, továbbá a székelyhídi Kicsi csapat sem. A Gazstronómiai Baráti Kör oklevelét az érmihályfalvi MÖKK csapat kapta. A végére hagytuk a szó szerinti csattanót: a hajdúnánásiak hortobágyi slambucuk mellé egy pusztai csikóst is hoztak magukkal, aki ostorát is megcserdítette.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!