ERDON Helyi hírek

2008.05.11. 13:57

Európa nagyobb nevezetességei

<p>Szatmárnémeti – Az idei évben is nagyobb kirándulást szerveztek a szatmárnémeti 10–es számú Általános Iskolában, mely út célja ezúttal Párizs volt.</p>

Áprilisban diákok egy csoportja — a 10–es számú Általános Iskolából, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, valamint a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból —, és hozzátartozóik és az út iránt érdeklődő pedagógusok közös kiránduláson vettek részt, melynek végős állomása Párizs volt. A kirándulásra az idei évben is Kacsó Zsuzsanna és Balog Csilla pedagógusok szervezésében került sor, azon öt éves program keretében, melynek célja, hogy a gyermekek ne csak a tankönyvekből, hanem látva, izlelve, valamint saját tapasztalatikon keresztül ismerhessék meg Európát. Az utak célja, hogy a diákoban ezáltal kialakuljon a nyugati szemlélet és törekvés, valamint természetessé váljon az számukra. Kövessenek egy európaibb szemléletet, esetleg a jövőbe való tekintésük is ezen szemléletet kövesse. A kirándulást megelőzően Muhi Sándor rajztanár egy utikönyvet készített a kirándulók számára, melyben azon városokat mutatta be, melyeket meglátogatták utjuk során, valamint azok nevezetességeit is.

Felejthetetlen élmények

Az út során idegenvezető irányításával minden nevezetességet igyekeztek meglátogatni minden városban melyet érintett útvonaluk: Bécs, Brüsszel, Pozsony, Prága, Salzburg, Strasbourg, valamint Párizs. A fiatalok és felnőttek számára különleges élményt nyújtott a párizsban töltött utolsó esti hajóút, valamint a diákok számára az Eiffel–toronyból eléjük táruló panoráma. Emellett útközben többek között Brüsszelben meglátogatták az Európai Unió parlamentjének épületét is, valamint számos nevezetességet. „Tapasztalatunk igazolja, hogy érdemes megszervezni hasonló utakat és csak ajánlani tudjuk pedagógustársaink számára, hogy szervezzenek hasonló kirándulásokat, mert az ilyen utak során szerzett tapasztalatokat és élményeket a tankönyvek nem tudják pótolni. Ehhez persze megbizható utazási irodát kell választani” — javasolta Balog Csilla. A párizsi kirándulásról mindenki élményekkel gazdagon tért haza, azzal a kérdéssel, hogy jövőre mi lesz az uticél? Amint a szervezők elárulták jövőre az uticél Spanyolország lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!