ERDON Helyi hírek

2007.12.20. 07:35

Lángolt a csengeri cipőgyár - egymilliárdos kár

<p><STRONG>Szatmár</STRONG> - Kigyulladt egy cipőgyár 2500 négyzetméteres raktára csütörtökön hajnalban a <STRONG>Szabolcs-Szatmár-Bereg</STRONG> megyei <STRONG>Csengeren</STRONG>.</p>

A tűzhöz 14 járművel 70 tűzoltóautó érkezett - hivatásos és önkéntesek egyaránt - a lángokat három óra alatt sikerült megfékezni - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor tájékoztatása szerint a raktárban tárolt cipők közül 250 ezer darab megsemmisült. A tulajdonos becslése szerint a kár eléri az egymilliárd forintot, a tűz elől épségben kihozott cipők értéke azonban ennek duplája, körülbelül kétmilliárd forint. Jó hír, hogy az egészségre veszélyes anyagok nem kerültek a levegőbe.

A tűzben és az oltás közben senkinek sem esett baja, azt még vizsgálják, hogy a lángok mitől csaptak fel. A 2500 négyzetméteres épületben pusztító lángokhoz 4-es fokozatú riasztással vezényelték ki a környék összes tűzoltóját, de a határon túlról, a közeli Szatmárnémetiből is érkeztek tűzoltók a csengeri cipőgyári tűzhöz.

 

Kapcsolódó cikk:

  • A csengeri cipőgyár oltásához szatmári tűzoltókat is vezényeltek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!