ERDON Eletmód

2011.06.16. 09:25

Kutyagondozás hőségben

<p>A nyári időszak elviselhetetlen lehet a kutyák számára. Néhány dologgal azonban megkönnyítheted kedvencednek a forró hónapok átvészelését. Az első és legfontosabb teendő, hogy ellenőrizd, eleget iszik-e, de van még néhány más fontos szempont.</p>

Hogyan vigyázzunk kutyánkra a nagy melegben?

 

A nyári hónapokban akár 30-37 ˚C-ra is felemelkedhet a hőmérséklet. Amikor ilyen szélsőséges hőmérsékletekkel állunk szemben, gondoljunk kutyánk egészségére!

A testmozgás az ilyen időben is rendkívül fontos szerepet játszik a kutya életében. Íme néhány tipp, hogyan tarthatod  hűsen négylábú barátod.

 

Kutyasétáltatás nyáron

Ezt feltétlenül a kora reggeli vagy a késő esti órákban tedd meg, amikor még nem melegedett fel, illetve már lehűlt a hőmérséklet. Ha viszont napközben kell kimennetek valahova, igyekezz a kutyát az árnyékban sétáltatni! Olyan helyre vidd, ahol nem kell a forró aszfalton „balettoznia"! Bizonyosodj meg arról, hogy elegendő vizet ivott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!