Erdon Egyetem

2008.07.30. 16:36

Továbbtanulási lehetőség a PKE-n

<p>Az őszi pótfelvételi megszervezésével azoknak a fiataloknak is szeretnének továbbtanulási lehetőséget biztosítani a Partiumi Keresztény Egyetemen, akik a pótérettségi időszakában szerzik meg diplomájukat.</p>

– Az utóbbi években erősen tapasztalható a Partiumi Keresztény Egyetem iránt megnövekedett bizalom és érdeklődés. Betudható ez annak, hogy bár az egyetem intézményi akkreditálása önhibáján kívül késik, a PKE mégis rendkívül magas tudományos színvonalat képvisel és közösségformáló feladatokat lát el – tudatta Mostis Gergő, a PKE közönségkapcsolati referense. – Rendkívül sikeres kampányt folytattunk, hiszen az általános demográfiai csökkenés és a több ezer, az első érettségi szessziót sikertelenül vett hallgató ellenére tudtuk tartani, sőt valamivel növelni a hozzánk beiratkozottak számát, mind a partiumi térségben, mind pedig Székelyföldön. Meglepetés számunkra, hogy idén Magyarországról is voltak felvételizők.

Pótfelveteli ősszel

A 475 meghírdetett helyre 367 jelentkező van első körben. Túljelentkezés mutatkozott a menedzsment és a turisztika szakokon, illetve reklámgrafikán (kétszeres). Mindenképpen lesz egy pótfelveteli ősszel is, hiszen továbbtanulási lehetőséget szeretnének biztosítani azok számára is, akik a pótérettségi időszakában szerzik meg diplomájukat. – A PKE-ra felvételizőknek lehetőségük lesz választani német, angol, angol-román és román idegen nyelvek közül. A bölcsészeti és művészeti szakokon is maradtak üres helyek, úgy mint: filozófián, teológián, szociológián és szociális munkás szakon, valamint zenepedagógián. A debreceni mezőgazdasági egyetem kihelyezett tagozata idén is várja a leendő agrármérnök hallgatókat. Fontos kiemelni, hogy majd mindegyik szakon maradtak fizetés nélküli helyek is! Az őszi felvételi beiratkozási időpontja szeptember 1–9., a felvételi időpontja pedig szeptember 10–11. – tájékoztatott Mostis Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!