Erdon Egyetem

2008.07.14. 16:39

Százszázalékos államvizsga a PKE-n!

<p>Az államvizsgára jelentkezők 100%-os sikerrel koronázták tanulmányi éveiket a váradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE).</p>

Minden eddigi évet felülmúló eredménnyel államvizsgáztak a PKE harmad- és negyedéves hallgatói. Dacára annak, hogy az egyetem intézményi akkreditációja még mindig várat magára – az egyetem minőségi mutatóin kívüli okok miatt – ezért bukaresti, temesvári, kolozsvári és váradi egyetemeken kellett államvizsgázniuk a végzősöknek. Az államvizsgát vezető tanárok szerint minden szakon sikerült kellőképpen felkészíteni az államvizsgára jelentkező hallgatókat, bár egyes állami egyetemek megköveteltek egy külön nyelvvizsgát, amit néhány hallgató nem tudott sikeresen letenni. Így bár dolgozataikkal készen álltak, nem jelentkezhettek államvizsgára. A jelentkezők viszont 100%-os sikerrel koronázták tanulmányi éveiket, bizonyítva ezzel a Partiumi Keresztény Egyetem, mint Erdély kiemelkedő felsőoktatási intézményének színvonalát.

Megkezdődött a beiratkozás

Az államvizsgák befejeztével tegnap kezdetét vette az új egyetemi tanévre történő beiratkozás, amely egész héten folyik majd. Már az első nap szép számban jelentkeztek a leendő hallgatók. A legkeresettebbek a menedzsment, turisztika és a reklámgrafika szakok voltak, de a bölcsész és a segítő pálya felé orientálódók is jelentkeztek filozófiára és szociális munkára. Egész héten várják tehát a frissen érettségizetteket és a másoddiplomázni vágyókat, hiszen a paletta nagyon színes, a teológiától és egyházzenétől kezdve az idegen nyelveken át a szociológiáig.

Tököli Magdolna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!