ERDON Bulvár

2008.03.27. 08:39

15 év a fajtalankodó tanárnak

<p>Kiskorú fiúkkal fajtalankodott egy brit tanár Görögországban. A 66 éves férfit egy thesszaloniki bíróság szerdán 15 év börtönbüntetésre és 150 ezer eurós (csaknem 38,5 millió forintos) pénzbírság megfizetésére ítélte.</p>

Az elítélt pedagógus John Norman Hardy Foss angol nyelvet tanított Görögországban. 2006 júliusában tartóztatták le a szomszédok bejelentése alapján, akik látták, hogy rendszeresen gyerekeket fuvaroz autójában. A két kiskorú roma fiú elmondta a rendőröknek, hogy a négy hónap alatt, amíg az ügy tartott, a férfi pénzt adott nekik, hogy simogathassa őket.
A tanár 17 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, de a tárgyalás előtt szabadon engedték. A pedagógus elismerte a fajtalankodást, de csak az egyik fiúval kapcsolatban. Mindkét családtól bocsánatot kért. Foss azt mondta, a kiskorú gyerekek megszállottja volt abban az időben, és tettei számára is megmagyarázhatatlanok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!