Áldozat is van

2022.09.22. 15:52

Újabb erős földrengést jelentettek Mexikóból

A csütörtökre virradóra észlelt, 6,8-as erősségű földmozgás epicentruma ugyanott volt, ahol a hétfőn jelentett, 7,6-os erősségű, két halálos áldozattal járó földmozgásé is.

A 2022. szeptember 19-i mexikói Colimában történt 7,6-es erősségű földrengés következtében megsérült épület

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Rafael Cruz

Másodszor jelentettek földrengést Mexikóból a héten, a csütörtökre virradóra észlelt, 6,8-as erősségű földmozgásban egy ember életét vesztette, több épület összeomlott.

Az amerikai földtani intézet (USGS) azt közölte, hogy a rengés epicentruma a nyugat-mexikói Michoacán államban, 15 kilométeres mélységben volt, ugyanott, ahol a hétfőn jelentett, 7,6-os erősségű, két halálos áldozattal járó földmozgásé is.

A hatóságok tájékoztatása szerint a földmozgást Mexikóvárosban is észlelték, itt Claudia Sheinbaum polgármester szerint egy nő életét vesztette.

Michoacán kormányzója, Alfredo Ramírez Morena azt közölte, a rengést az egész államban érezték, Andrés Manuel López Obrador államfő pedig Twitteren arról tájékoztatott, hogy a rengéseket a Michoacánnal szomszédos Jalisco, Colima és Guerrero államban is észlelték.

A hétfői földmozgás az 1985-ös és a 2017-es pusztító földrengések évfordulóján történt. 1985. szeptember 19-én 8,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikóvárost, ahol épületek százai omlottak össze, és tízezernél is több halálos áldozat volt. 2017. szeptember 19-én egy 7,1-es erősségű földrengésben 370-en vesztették életüket, a többség szintén a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!