Jön és megy

2021.12.14. 09:53

Elon Musk folytatta Tesla-részvényeinek eladását

A Tesla alapító-vezérigazgatója hétfőn újabb Tesla részvénycsomagot adott el, ezúttal 906,5 millió dollár értékben.

Musk a november elején a Twitteren tartott szavazás eredményének megfelelően a tulajdonában lévő részvények 10 százalékát értékesíti, nagyjából 21 milliárd dollár értékben.
   

Az üzletember a hétfőn eladott újabb 934 ezer 91 részvénnyel együtt már mintegy 13 milliárd dollár értékű Tesla-tulajdonrészt értékesített.
   

A Twitteren tartott szavazást megelőzően Elon Musk volt a Tesla legnagyobb részvényese 17 százalékos pakettel, amelynek értéke 200 milliárd dollár körüli. A részesedésből beígért 10 százaléknyi hányad eladása – amely csaknem 17 millió részvénynek felel meg –, 21 milliárd dollár körüli bevételt hozhat. Ahhoz, hogy ezt a tervet sikerüljön elérnie a vállalatalapítónak, még mintegy 6 millió Tesla-részvényt kell eladnia.

Az idén 50 éves Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere, többek között a Tesla Motors és a SpaceX vállalatok alapítója.

Musk 2004-ben beszállt az egy évvel korábban alapított Tesla Motors autógyártó startupba, amelynek főrészvényese és elnöke lett. A Tesla a piaci tőkeértéke alapján a világ legnagyobb autógyára lett, értékesebb, mint a Ford és a General Motors együttesen.
   

Elon Musk a Forbers magazin naponta frissülő leggazdagabb embereinek a listáján kedden az első volt, vagyona 253,8 milliárd dollárt tett ki, 11,7 milliárd dollárral (4,39 százalékkal) csökkent egyetlen nap alatt.


Borítóképünkön az amerikai Time magazin címlapján az év emberének választott Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!