Bulvár

2008.01.13. 10:56

Újra őrizetben O.J. Simpson

<p>Őrizetbe vették pénteken O.J. Simpsont, miután megsértette az óvadék ellenében történt szabadlábra helyezésének feltételeit egy Las Vegas-i betörési és emberrablási ügyben. <dia width="850" height="630" alt="O. J. Simpson 2007.09.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/O__J__Simpson_2007_09_20_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="O. J. Simpson 2007.09.20." /></a></dia></p>

Az amerikai foci egykori sztárját Miamiból kísérték vissza Nevada államban, ahol szerdai meghallgatásáig rács mögött ül.

Simpsont és három másik férfit 2007 szeptemberében tartóztatták le, miután - a vád szerint - megpróbáltak kirabolni két sportrelikviákkal kereskedő embert egy Las Vegas-i hotelben. Simpson tagadja a fegyveres rablás vádját, azt állítva: nem is tudta, hogy társainál fegyver van, és csak saját emléktárgyait próbálta visszaszerezni.

A hatvanéves sportolót szeptember 19-én óvadék ellenében szabadlábra helyezték, azzal a feltétellel, hogy nem lép kapcsolatba az ügyben érintett emberekkel. Az ügyészség szerint ezt megszegte, amikor megpróbálta elérni egyik tettestársát. Simpson óvadék ügyében szerdán tart meghallgatást a bíróság. Az ügyészség azt szeretné elérni, hogy az április hetedikei tárgyalását rács mögött várja ki.

Az egykori sportolót emberrablással és fegyveres rablással vádolják: ha emberrablás vádjával elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Simpsont 1994-ben volt feleségének és annak barátjának brutális meggyilkolásával vádolták, de végül felmentették. 1997-ben polgári perben ugyanebben az ügyben bűnösnek találták, és 33 és fél millió dollár kártérítés fizetésére ítélték.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!