Fotó: Shutterstock

Szemétnek hitték, majdnem kidobták a milliós örökséget

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak az örökségben.

Több mint 60 ezer bontatlan, főként internetes megrendelésekből származó csomagot találtak az örökösök elhunyt hozzátartozójuk lakásában és garázsában Nottinghamben – írja a dailymail. A házban gyakorlatilag mozdulni sem lehetett a dobozoktól. Már éppen hívták a szemetes konténerszállítót, amikor az egyik fivér úgy döntött, megnézi, mi lehet a csomagokban és ehhez hívott egy szakértőt is.

A becsüs világosította fel a rokonságot: milliárdos értéket örököltek.

Kiderült, hogy az elhunyt 18 éve kezdte a gyűjtögetést, főként az internetről rendelt különféle kifutó – így már leárazott – termékeket, de járta a vásárokat is, ahol inkább ritkaságokat keresett. Az volt a terve, hogy amikor nyugdíjba megy majd, ezeket eladja, és az ebből kapott pénzből utazgat.

Az egyik nagy angol aukciósház szakértője a teljes gyűjtemény értékét mintegy 4 millió fontra, azaz 1,6 milliárd forintra becsüli.

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak a kollekcióban, de a Beatles együttes relikviái, és a szovjet, majd orosz űrkutatás emléktárgyai is ott voltak a garázsban.

Borítókép: illusztrációOnline szavazás a Kossuth utcai térkialakításról
Koronavírus-követő appnak álcázza magát több mobilvírus
Idén minden nyolcadik másodpercben megjelent egy új kártevő. A járványt is kihasználják.
Igazoltan kockázatos az embriók génszerkesztése
A molekuláris olló ígéretes lehet olyan rendellenességek kijavításában, mint a Down-szindróma, de a kipróbálása még távoli.
Újabb rekord a koronavírusos esetek számában, 6546 új megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 6546 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában 36.335 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Áder János a járvány elleni védekezésről is egyeztetett az osztrák elnökkel Bécsben
A jószomszédi kapcsolat megőrzéséről biztosította egymást Áder János köztársasági elnök és Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök pénteken.