hagyaték

2020.10.12. 12:25

Szemétnek hitték, majdnem kidobták a milliós örökséget

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak az örökségben.

Forrás: Shutterstock

Több mint 60 ezer bontatlan, főként internetes megrendelésekből származó csomagot találtak az örökösök elhunyt hozzátartozójuk lakásában és garázsában Nottinghamben – írja a dailymail. A házban gyakorlatilag mozdulni sem lehetett a dobozoktól. Már éppen hívták a szemetes konténerszállítót, amikor az egyik fivér úgy döntött, megnézi, mi lehet a csomagokban és ehhez hívott egy szakértőt is.

A becsüs világosította fel a rokonságot: milliárdos értéket örököltek.

Kiderült, hogy az elhunyt 18 éve kezdte a gyűjtögetést, főként az internetről rendelt különféle kifutó – így már leárazott – termékeket, de járta a vásárokat is, ahol inkább ritkaságokat keresett. Az volt a terve, hogy amikor nyugdíjba megy majd, ezeket eladja, és az ebből kapott pénzből utazgat.

Az egyik nagy angol aukciósház szakértője a teljes gyűjtemény értékét mintegy 4 millió fontra, azaz 1,6 milliárd forintra becsüli.

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak a kollekcióban, de a Beatles együttes relikviái, és a szovjet, majd orosz űrkutatás emléktárgyai is ott voltak a garázsban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!