boon-sportoldal

2007.11.05. 19:08

Megyei futó-szezonbúcsúztató az Egyetem „körül"

<p>Spártai hősök, elit sportolók és lelkes amatőrök egymás mellett.</p>

Az elmúlt években hagyományossá vált Barátság Maraton elnevezésű futóversenyt november 11-én, vasárnap már hetedik alkalommal rendezik meg Miskolcon. A megyei szezonbúcsúztató futóverseny valamennyi távja a "Miskolci 5próba - Peking 2008" szabadidősport eseménysorozat pontszerző helye is egyben. A résztvevők a Miskolci Egyetem körcsarnokában kijelölt versenyközpontban 8 órától adhatják le nevezésüket. A versenykiírás szerint három egyéni szám (5,2 km; félmaraton; maraton) és a négy tagú félmaratoni váltó kínál díjazott megméretési lehetőséget a sportbarátok számára. A maraton és az 5,2 km rajtja 10.30-kor, míg a félmaratoni egyéni- és váltó, valamint a ,,betétszámként" a programba kerülő, kizárólag ötpróbások számára pontszerzési lehetőséget kínáló - éppen ezért a versenyben nem díjazott - 10,4 km-es futam rajtja 11.30-kor lesz

Nevezés, díjazás

Az 5,2 km-es futam nevezési díja 500 forint, a félmaratont egyéniben teljesítők 1000, a maratonisták 1500 forint fizetnek a jelentkezéskor. A félmaraton-váltóra jelentkezők 2000 forint nevezési díjra számíthatnak. Az ötpróbás 10,4 km-re vállalkozó egyéni indulóknak 400, a tíz tagúnál nagyobb létszámú iskolai csoportok számára 200 forint/fő a nevezési díj. Az első 200 célba érkező baseball-sapkát kap ajándékba. A kategóriák első három helyezettjei éremdíjazásban részesülnek. Az egyéni félmaratonisták és a maratonisták abszolút 1-6. helyezettje tárgyjutalmat is kap, csakúgy, mint a legidősebb és legfiatalabb induló, valamint a legfiatalabb és a legöregebb össz-életkorú váltó. A rajtszámok alapján megtartandó tombolasorsoláson mindenki eséllyel pályázik az ajándékokra.

Szlovákiából is

A mezőnyben ismét ott lesz három „Spártai-hős", azaz az Athén-Spárta közötti Sparthatlon Ultramaraton három borsodi célba érkezője, a korábbi győztes Bogár János (Encsi VSC), a tavalyi negyedik miskolci Kalotai Levente (K-Team) és a néhány éve ötödikként befutó Németh Csaba (Nomád Team). Rajtuk kívül most sem hiányzik majd az idei 100 km-es hollandiai Eb-n 6., a vb sorrendben 10. kazinbarcikai Zabari János (Nomád Team) és a Lehmann Tibor Eb-ezüstérmes duatlonos, triatlonos által vezényelt TVK-Mali Triatlon Klub népes küldöttsége. Az érdeklődésre jellemző, hogy megyénken kívül Szlovákiából, továbbá a fővárosból, Debrecenből és Hajdúszoboszlóról is érkeznek sportolók a versenyre.

Infoline:

Előnevezni, illetve bővebb információt kérni a 30/269-6768-as telefonszámon és a steveszucs@gmail.com e-mail címen lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!