Segítség

2020.04.30. 10:15

Motoron érkezik a segítség

Három Bihar megyei motoros társaság (Hawks RC, Black Eagles és Invictus) tagjai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy motorokra ülnek és ételt visznek a rászorulóknak. Azt azonban álmukban sem gondolták volna a motoros fiúk, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat. A Hawks RC elnöke, Schmidt Róbert lelkesen mesélte, hogyan indult ez az egész önkénteskedés. Még április elején az American Grillnek segítettek az étel kiszállításában Nagyvárad területén, s látva, hogy rengeteg a rászoruló, az az ötletük támadt, hogy a motoros találkozó megrendezésére szánt összeget is erre fordítják, hogy még több emberen tudjanak segíteni. Tehát saját pénzből, az Amicii vendéglő közreműködésével, közel 300 meleg ételt sikerült eddig kifizetniük és kiszállítaniuk a motoros fiúknak. A Hawks RC elnöke nehéz szívvel beszélt arról, hogy a lista, amit kapnak alapítványoktól, orvosi rendelőkből, sajnos mindig változik. Mérlegelniük kell a legmegfelelőbb megoldást, hogy ki az, aki a leginkább rászorul a segítségre. Kétnaponta térnek vissza a címzettekhez, így 13 adag meleg étel kerül az asztalokra. Az elmúlt egy hónap leforgása alatt közel 1000 ételt vittek ki a motorosok, de az Invictus felajánlása által a gálospetri gyerekotthonnak is tudtak segíteni, 400 kg liszt került az éléskamrába. Szembesülni a valósággal, a mélyszegénységgel, a lehetetlennel arra készteti az embert, hogy segítsen embertársain, persze csak akkor, ha van erre lehetőség.

A motorosok szerény emberek, általában nem kérnek, inkább adakoznak, de most szükségük van a segítségre, mert fogytán a pénzük, és nagyon szeretnének továbbra is segíteni, eljuttatni az asztalokra azt az egy meleg ételt. Ha bárki segíteni szeretne, az a következő számlaszámon megteheti: RO68BRDE050SV78113210500, Invictus Motor Club Romania, CIF: 35091397.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!