Bihar hírei

2019.11.04. 14:25

Az összefogás nemes példájával jártak elől

Gyakran tapasztalhatjuk azt, hogy az emberek, ha valaki nagy bajban van, összefognak és segítenek a megoldásban. Erre konkrét példa a margittaiak nemes megnyilvánulása.

Gyakran tapasztalhatjuk azt, hogy az emberek, ha valaki nagy bajban van, összefognak és segítenek a megoldásban. Erre konkrét példa a margittaiak nemes megnyilvánulása.

 

Margittához közeli, közigazgatásilag Bályok községhez tartozó Kozmaalmás faluban egy fiatalember, Kocsis Romulus Daniel nagyon súlyosan megsérült. Farakodás közben egy farönk olyan mértékben ütötte meg a fejét, hogy betört a koponyacsontja és súlyosan károsodott az agya is. Többhetes kóma és három operáció után az életét megmentették, de még hosszú út vezet ahhoz, hogy teljes értékű életet éljen. Újra kell tanuljon járni, beszélni, és az érzékszervei működésének helyreállásához is hosszú idő és sok türelem szükséges. Mivel a koponyacsontjából egy nagyobb rész hiányzik, ezt egy újabb műtéttel pótolni kell. Ennek anyagi vonzatai is vannak, melyet a család nem tud biztosítani. E tekintetben sietett segítségükre a Rotary Margitta (jelenlegi elnöke dr. Györfi András belgyógyász főorvos), mely szervezet közismert arról, hogy jótékony cselekedeteket hajt végre. A volt soros elnök, Dan Ile javaslatára adománygyűjtést kezdeményeztek, hogy a család finanszírozni tudja a drága műtétet. Ennek szerves részét képezte a Crosul Rotary jótékonysági együttfutás, melynek főszervezői Dan Ile, Mészáros Marinela és Sorin Buzilă voltak. Jelmondata: Együtt Dánielért. Az eseményre október 2-án került sor és szépszámú adakozó gyűlt össze. Az együttfutás a város központjából indult, a főutcán a körforgalomig és vissza, mely 2 km-es táv. Unokától nagyszülőig vegyes volt a mezőny. Nem verseny volt, hanem jótékonysági összetartás, ezért minden résztvevő kapott oklevelet. A hideg és esős idő ellenére több mint 150 személy jelent meg a rajt helyszínén, akik közül 107-en rajthoz álltak. A benevezési díj, mely tulajdonképpen adomány, felnőttek számára 50, gyerekek számára pedig 10 lej volt. Ezen túl a regisztrációs sátornál egy urnába bárki elhelyezhette adományát. A futás rendőri biztosítással és felvezetéssel történt. A nevezési díjakból és adományokból 10.450 lei gyűlt össze. A Rotary Margitta már hetek óta végzi az adománygyűjtést, melynek jelenlegi teljes összege: 23.513 lei. Dan Ile köszöntötte a résztvevőket és mondott köszönetet az adakozóknak és azoknak, akik segítséget nyújtottak az akció lebonyolításához. „Szép esemény volt egy jobb világért” – mondta zárszavában az ötletgazda főszervező. A Rotary Margitta soros elnöke Dr. Györfi András, hivatása gyakorlása miatt nem vehetett részt az eseményen, mivel ügyeletes volt a kórházban. A jelenleg összegyűlt összeg még nem fedezi a műtét költségeit, ezért aki szeretné adományával segíteni a szerencsétlenül járt fiatalembert megteheti a margittai Autograf SRL nyomdában, az Arany János utca 87 szám alatt. Vezessen mindenkit az a tudat, hogy: „Jónak lenni jó!”

 

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!