Bihar hírei

2016.12.15. 12:50

Ünnepvárás a Bonitas Speciális Iskolaközpontban

A Bonitas Speciális Iskolaközpont érmihályfalvi kirendeltségében a gyerekek együtt készültek az ünnepre a helyi Egészségügyi-Szociális Központban élőkkel.

A Bonitas Speciális Iskolaközpont érmihályfalvi kirendeltségében a gyerekek együtt készültek az ünnepre a helyi Egészségügyi-Szociális Központban élőkkel.

A Bonitas Speciális Iskolaközpont érmihályfalvi kirendeltségében december 13.-án igazi karácsonyi hangulatban telt a délután. Iskolásaink, óvodásaink, pedagógusaink, a szülők valamint az Egészségügyi-Szociális Központ néhány lakója és dolgozója együtt készült az ünnepre. Ezen a meghitt délutánon Oláh Andrea igazgatónő is köszöntötte az egybegyűlteket és áldott ünnepet kívánt mindenkinek. A délután első, ráhangoló momentumaként a Télapó egyik manója jött el hozzánk Nagyváradról Georgeta Finna (Babi) személyében, tőle megtudtuk, hogy a manók készítik az ajándékokat nekünk és az ő segítségével mi magunk is készíthettünk karácsonyfadíszeket gipszformákból, szalvéta technikával. Miután énekeltünk neki egy- két karácsonyi, Télapó váró éneket, ajándékot is kaptunk tőle, amit a Télapó küldött.

Ropogós sütemények

Miután elbúcsúztunk a Télapó manójától, nekiláttunk az ünnepi készülődésnek, mézeskalácsot sütöttünk. Ügyes kezek nyújtották, szaggatták a mézes tésztát és amint kisült, még szinte gőzölgött, már meg is kóstoltuk a finom édes, ropogós süteményt. Délutánunk zárásaként egy kis ünnepi műsort adtunk elő gyermekeinkkel, énekekkel és versekkel hangolódtunk az előttünk álló ünnepre. Ezúton szeretnénk megköszönni a szociális központnak is, hogy lakói és dolgozói velünk voltak ezen a délutánon. A következő kis ének soraival kívánunk Áldott Ünnepet mindenkinek: „Szálljatok le, szálljatok le / karácsonyi angyalok! / Zörgessetek máma este / minden piciny ablakot! / Palotába és kunyhóba / nagy örömet vigyetek, / Boldogságos ünnepet!”

Erdei Zsuzsa gyógypedagógus, tanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!