Uncategorized

2016.04.05. 12:16

Ismét zárva a központi híd

Április 5-től, május 1-jéig ismét lezárták a gyalogosforgalom előtt a felújítás alatt álló nagyváradi Szent László-hidat. Sokan csak a helyszínen értesültek erről.

Április 5-től, május 1-jéig ismét lezárták a gyalogosforgalom előtt a felújítás alatt álló nagyváradi Szent László-hidat. Sokan csak a helyszínen értesültek erről.

Az önkormányzat azzal indokolja az újbóli hídlezárást, hogy ebben az időszakban végzik el a szükséges betonozási és vízszigetelő munkálatokat a híd teljes felületén. A gyalogosoknak azt ajánlja, hogy a Garasos-hídon és a Csillagos-hídon keresztül kerüljék ki a Szent László-hidat az említett időszakban.

A munkálatokat amúgy eredetileg hat hónap alatt kellett volna elvégezni a tavaly szeptemberi kezdéstől számítva, de mivel tavaly december 18. és idén február 8. között a kedvezőtlen időjárás miatt leálltak a munkával, ezért a Polgármesteri Hivatala kivitelezési határidő meghosszabbításáról döntött, egészen május 31-ig. A kivitelező a cseh Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby cég, a befektetés értéke pedig 5,1 millió lej.

Az eddig elvégzett munkálatok többek közt során feltörték a járdák betonburkolatát, felszedték az aszfaltréteget, elbontották a kőkorlátokat, feltörték a hídfeljárók betonzatát, áthelyezték a kábeleket, ásásokat végeztek a jobb parton a tartófalnál, felszerelték az állványzatot a híd alatt, csiszolták a bal oldali támasztópillért, megjavították a jobb oldali támasztószerkezetet és hídfőt, megerősítették a jobb oldali támasztófalat, megtörtént a hidroizoláció, kialakították a vízelvezetést, felemelték a középső hídtartó szerkezetet, majd a szükséges javítások elvégzése után a szerkezetet visszaengedték a helyére.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!