Téli hangulat egy nyári délutánon

Akt.:
Téli hangulat egy nyári délutánon
Wagner Péter építész Tél című színes grafikai kiállításának megnyitóját tartották meg július 3-án a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

Wagner Péter építész immár második alkalommal állít ki a Tibor Ernő Galériában, ezúttal havas tájakról készített színes grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlatmegnyitón Holló Barna képzőművész beszélt a munkákról. „Wagner Péter orbán balázsi odaadással és alázattal járja már több mint negyven éve Erdély tájait. Az itt bemutatott képek kimondottan Erdély különböző tájegységeit, különböző falvait ábrázolják a télnek különböző megnyilvánulásaiban. Ezek a téli képek most egy csokorba szedve kerülnek bemutatásra” – mondta el Holló Barna, majd hozzátette, hogy a kiállított anyag nagyon egységes, meghitt ugyanakkor, ha a képek mögé tekint a szemlélő, kiderül, hogy nem véletlen, hogy egy építész kezéből születtek ezek a jól összefogott és megszerkesztett képek, hiszen a színes grafikák mögött rajztudás és komoly térlátás rejtezik.

A művészet összeköt

Holló Barna hozzáfűzte, hogy a színes grafikai tárlat a festmény és grafikának azon határértékén van, ahol nagyon fontos a szerkezet. Wagner Péter ars poeticája, hogy a művészet összeköti a különböző nemzetiségeket, és ő emellett kitartóan küzd is, nem téve különbséget a különböző régiók tájegységei között, mindegyiket a maga sajátossága szerint ábrázolva. Wagner Péter, aki a kiállítást Gruzda János, Walter Widmann és Traian Goga festői emlékének ajánlotta, köszönetet mondott a Tibor Ernő Galéria tagjainak, hogy úgy érezheti magát, mint aki hazatért. A tárlatmegnyitón Boros Zoltán Énekben hallottam című könyvéből néhány dallal készült Szilágyi Ágnes, Kinda Péter és Trifán László, valamint S. Németh Katalin szavalt.

Nagy Noémi