szon-sportoldal

2008.02.04. 11:28

Helybenhagyták a Vásárhelyt

<p>Ahogy illik. A Marso Vagép-NYKK élvonalbeli kosárlabdacsapata annak rendje és módja szerint zúzta szét a sereghajtó reményeit – a Vásárhely nem úszta meg vereség nélkül a bujtosi csarnokban letudott fellépését.</p>

A nyírségiek tizennégy egységgel (94–80) kalapálták el aktuális ellenfelüket, tovább fényezve szereplésüket, egyúttal feljebb tornázták magukat a tabellán.

Kupacsata

Mint ismert, a nyíregyházi egylet a Magyar Kupában is érdekelt,

amely sorozatban immár a legjobb nyolc között várja aktuális ellenfelét.

Érdekesség, hogy a legutóbbi körben a Szolnok húsz pontos előnyt szerzett

hazai pályán a Dombóvárral szemben, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz

– a visszavágót kerek harminc egységgel bukta el a Tisza-parti legénység.

– Mind a négy negyedet megnyertük, csaknem száz pontot dobtunk, szóval elégedett vagyok – fejtegette Déri Csaba, a Nyíregyháza edzője. – Ugyancsak lényeges tényező, hogy ismét akadtak egészen jó egyéni teljesítmények, mint például a két centeré, vagyis Helbich és Sitku megint átlagon felülit nyújtott, de megemlíthetem Trepákot, valamint Buchanant is, illetve Mouton is jobban játszott, mint az utóbbi időben.

Nyilatkoztam már, hogy a bajnokság olyan szakaszához érkeztünk, amely meghatározhatja végső helyezésünket: az úgymond kötelezőnek ítélt győzelmek sorát a Vásárhely ellen kezdtük, szerdán megyünk a MAFC-hoz, hét végén jön a Sopron, egyik mérkőzésen sem szabad hibázni.

Tény, ami tény: szombati sikerével a hetedik helyre kúszott fel a Marso-Vagép NYKK, köszönhetően a bakimentes menetelésnek.

– Azokat a találkozókat hoztuk, amelyeken eleve nyerési esélyünk volt, ugyanakkor a többi mérkőzésen is jól küzdöttünk, hisz Dombóváron és Pakson szoros csatában szenvedtünk vereséget – hangoztatta Déri Csaba.

– De ez már történelem! Semmi extrém dologra nincs szükség, a jelenlegi formánkat kell tartani, istenigázból a következő két meccs után lesz egy olyan hét, amikor nincs bajnokink, akkor lehet majd rátenni egy lapáttal a munkát illetően. A táblázaton pedig akár előrébb léphetünk, persze én azért hátra is nézek, a legfontosabb mégis csak az, hogy a nyolcban maradjunk!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!