szon-sportoldal

2007.10.27. 20:18

Klagenfurtban játszott az NRK

<p>Klagenfurt - Kalandos utazást követően érkezett meg Klagenfurtba a Betonút-NRK röplabdacsapata a Közép-európai Liga-mérkőzésre. &#160;<img src="/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/forum.gif" width="14" height="10" alt="Kapcsolódó fórum téma" border="0" /></p>

20:16: Sikerült! Az ötödik játszmát 15:12-re hozták a nyíregyháziak. Így mégis csak kellemesebb a 770 kilométeres hazaút Klagenfurtból

20.13: Két pontra vannak a győzelemtől Katonáék. 13-9 a javukra, karnyújtásnyira vannak első idegenbeli sikerüktől.

20.08: Úgy tűnik, szakítanak a közelmúlttal a vendégek, és a páratlan játszmákkal ellentétben az ötödikben már átveszik a kezdeményezést. 8:4 a Betonút-NRK javára a térfélcserénél!

20.01: Döntő szett lesz, ugyanis miként a második játszmát, a negyediket is 25:19-re nyerte a Betonút-NRK.

19.54: Ezúttal a nyíregyháziak sziporkáznak! A második technikai szünet óta Katona áll a nyitóhelyen, és a támadásokból zsinórban négy vendégpont született (13-20). Most a Klagenfurt került mélypontra, már kikérték mindkét idejüket.

19.46: A negyedik játszma első két pontját a vendégek szerezték, amire hárommal válaszoltak az osztrákok. Nem lőtték el a puskaporukat Erdősnéék, 10-8 a javukra.

19.38: Véget ért a harmadik szett, 25:10 a Klagenfurtnak. No comment.

19.29: Kísért az első szett, ugyanis ezúttal 16-7 az állás a második technikai időnél. Pontatlanok a nyíregyháziak, ismét csak futnak az eredmény után.

19.23: Kellemetlenül kezdődött a harmadik szett, ugyanis jól szerváltak a klagenfurtiak, hirtelen megléptek 4-0-ra.

19.18: Egyenlítettek a nyíregyházi hölgyek! 18-18 után mindössze egyetlen pontra volt csak képes a házigazda, a roppant egységes teljesítményt nyújtó Betonút-NRK 19:25-re nyerte a szettet.

19:13: Két ponttal megléptek a pályaválasztók, de előnyük kevésnek bizonyult, mert 16–14-re 18–19-re módosult az eredmény. Katona ütésével vezet újra a Betonút-NRK.

19:03: Összekapták magukat a nyíregyháziak: a második szett közepéhez érve 11-11 az állás.

18.52: Noha egymás után négy pontot gyűjtöttek a nyíregyháziak (16–7 után 16–11), nem tudtak tovább zárkózni. A különbség tartósodott, sőt, a szett hajrájában világossá vált, hogy a második játszmára kell inkább tartogatni az erőt: 25:19-re nyerte az első játékrészt a Klagenfurt.

18.42: Tovább nőtt a házigazdák előnye, immár 16-7 a javukra. Nyitásban és nyitásfogadásban is gyengélkednek a nyíregyháziak. A jelek szerint felkészültek a klagenfurtiak az ellenfelükből, hiszen Erdősné ütéseinél rendre kettős blokkot alkalmaznak. Változtatniuk kell a játékstílusukon a vendégeknek, különben elúszik a hajó…

18:36: Az első technikai szünetnél 8:3 a Klagenfurt javára.

18.32: A klagenfurti aréna három soros lelátóján kétszázötvenen foglalnak helyet a kezdéskor.

A találkozót a Hrovat, Koncnik szlovén duó vezeti.

Az osztrákok világoskékben lépnek pályára, a Betonút-NRK játékosai fehér dresszben feszítenek. Ludvig Zsolt vezetőedző az Akimova, Katona, Erdősné, Bodnár, Botos, Merkószki kezdőhatosnak szavazott bizalmat.

 

Az egyik játékos (nevét fedje jótékony homály) a benzinkúti megállónál felejtette a pénztárcáját, emiatt vissza kellett fordulnia a küldöttségnek, de megérte, ugyanis hiánytalanul előkerült az „elveszett bárány”. Némi csúszással, de még péntek este érkeztek meg a karintiai városba, ahol a vacsorát követően lepihentek.

Szombaton délelőtt a mérkőzés helyszínén, egy magyar viszonylatban irigylésre méltó gimnáziumi sportcsarnokban átmozgató edzést tartottak. Ebéd után sétát tettek a Wörthi-tó partján, aztán egyre jobban ráhangolódtak a fél hétkor kezdődő mérkőzésre. Egyedül Miklai Zsanett nem lehet a csapattal, aki a Héraklész-válogatott erősségeként az NB I. Ligabajnokságban játszik.

A nyíregyházi hölgyek mindegyike jól van, egészséges önbizalommal várják a szombat esti derbit, amelyen szeretnék otthonában legyőzni a Sparkasse Klagenfurtot.

A meccsről élőben számolunk be.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!