Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.16. 06:29

Olvasónk kérdez: Éjjel-nappal fizetni kell?

<p>Nyíregyháza - Egyik este a kisfiam rosszul lett, bevittem a megyei kórházba. Éjfélig voltam bent vele. A kórház területén parkoltam, mindez 1000 forintomba került távozáskor. Miért szednek parkolódíjat az éjszaka is? – vetette fel olvasónk. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jjel_nappal_fizetni_kell_2008_07_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Éjjel-nappal fizetni kell 2008.07.16." /></a></dia></p>

Este héttől éjfélig voltam vele a Gyerekosztályon. A kórház területén parkoltam, mindez 1000 forintomba került távozáskor. Miért szednek parkolódíjat az éjszakai órákban is? Kívánnak-e ezen változtatni a jövőben? Ha egy autós túllépi a díjmentes időkeretet, az első ingyenes félórát is felszámolják a végösszegben? – sorakoztatta kérdéseit O. Tamásné.

A nyíregyházi édesanya kérdéseire Hajdú József, a Jósa András Oktatókórház gondnoka válaszolt. – Az intézmény területén minden nap 0-24 óráig nyílik lehetőségük parkírozásra az autósoknak. Ennek díja minden megkezdett óra után 200 forint. Ha a gépkocsi a belépéstől számítva fél órán belül elhagyja a területet, nem kell parkolódíjat fizetnie. Amennyiben túllépi a díjmentes időkeretet, alapértelmezetten az eredeti, 200 Ft/óra díjszabás lép életbe. A parkolás házirendje aligha fog változni a jövőben, minderre azért van szükség, hogy ne legyen indokolatlanul nagy a kórház területén (gyakran órákig) várakozó gépkocsik száma.

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!