Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.14. 11:38

Megfejtettük az örök szerelem titkát

<p>Évszazádok óta kutatják a sírig tartó szerelem titkát: vannak, akik a toleranciára, mások a szenvedélyes éjszakákra esküsznek, sokan pedig azt vallják: a szerelem nem más, mint kémia, a hormonok játéka.</p>

– Ahhoz, hogy hosszú időn keresztül szeresse egymást két ember, ahhoz a legfontosabb a türelem és a megértés – mondja Madár Miklósné Mocsár Irén, akinél jobben kevesen ismerik a hosszú boldsogság titkát. A Biriban élő házaspár, Madár Miklós és Mocsári Irén nemrégiben tartották aranylakodalmukat: a feleség 73, a férj 82 éves.

– Nagyon türelmes vagyok, és megértő, azt vallom, hogy az aznapi gond másnapra már nem is gond – meséli a feleség, aki szerint ha a pár legalább egyik tagja képes tolerálni a társa rossz tulajdonságait, az már elég a bolgosághoz. – Nekünk is voltak nehézségeink, de szerencsére mindig leküzdöttük őket – meséli a hölgy, akitől megtudttuk, hogy bő fél évszázaddal ezelőtt egy bálban ismerkedtek meg, hogy azután egy életen át együtt maradjanak.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!