Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.09.24. 12:37

Megengedett a típusmódosítás

<p>A mezőgazdasági gépbeszerzési támogatásra pályázók több dilemmával is küszködnek, az egyik az: mi a teendőjük, ha az eredetileg megvásárolni kívánt gép, berendezés típusmódosítását szeretnék, szükséges-e azt külön kérelmezni?</p>

A támogatási döntéseket a jogszabályban előírt gépkatalógus alapján, gyártmány és típusszám szerint meghatározott gépre hozza meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), ám a támogatás kifizetésének feltételeit most módosította, rugalmasabbá tette. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményezett akkor is jogosult a támogatásra, és benyújtható a számla, ha a támogatási döntésben rögzített helyett más gyártmányú, de azzal azonos célú, azzal egyenértékű olyan gépet, vagy technológia berendezést vásárol, amely szintén szerepel a kifizetési kérelmek beküldésére szolgáló időszak első napján hatályos gépkatalógusban.

További követelmény, hogy a gép, vagy berendezés korszerűségi mutatója azonos, vagy jobb legyen, mint a támogatási kérelemben megnevezetté.
Ha az új gép olcsóbb, mint az eredetileg tervezett, akkor a támogatás arányosan csökken, ellenkező esetben azonban nem haladhatja meg támogatási döntéssel jóváhagyott, az „eredeti” gép (berendezés) után elszámolható kiadások alapján meghatározott összeget
A típusmódosítást tehát nem kell külön kérvényezni, az MVH utólag jóváhagyóan tudomásul veszi, ha a támogatás kifizetési kérelemhez a fentiek szerinti követelményeknek megfelelő számlát csatolja a kedvezményezett.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!