Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.09.03. 19:24

Felfedezték az iskolát az elsősök is

<p>Nyíregyháza - Nándi tegnap lett elsős, de már a múlt hét végi tanévnyitón verset szavalt diáktársainak és a Benczúr Gyula Általános Iskola orosi Herman Ottó tagiskolájában tanító nevelőknek. <dia width="850" height="630" alt="Nándi első napja az iskolában 2007.09.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/N_ndi_els__337__napja_az_iskol_ban_2007_09_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Nándi első napja az iskolában 2007.09.03." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/film%201.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/film%202.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/film%203.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Hétfőn, az első tanítási napon a család együtt készülődött. A papa és a mama is elkísérte Nándit az iskolába, aki hamar feltalálta magát társai között. Ez másoknak sem esett nehezére, hiszen a tanító nénik, a matematikát, környezetismeretet, rajzot és testnevelést oktató Ibolya néni, és az írást, olvasást tanító Zita néni nagyon kedvesen fogadták a nebulókat.

Nándiról
Születési idő: 2001. február 2.
Óvoda: 2004. szeptembertől
Iskola: 2007. szeptembertől
Család: édesapa Béres István, édesanya Béresné Veze Edit, testvér Béres Anett (11) Kedvencek: rántott hús, sült krumpli, zserbó, linzer
Hobbi: játék a kutyákkal, cicákkal és a rajzolás

– Szép feladat a legkisebbekkel való törődés. Felkeltjük érdeklődésüket az iskola iránt és megtanítjuk őket az alapokra - mondta Nyitrai Ibolya.
- Nagyon nagy kihívás ez, hiszen kicsit rajtunk is múlik milyen élmények maradnak a kicsikben a diákévekről - tette hozzá Gajdosné Májer Zita.
Mint a nagyok

A nebulók első feladata a bemutatkozás volt és a gyerekek megosztották egymással legszebb nyári élményeiket is. Nándi szívesen kölcsönadta a legszebb filctollját, hogy Ibolya néni szép névtáblákat készítsen az osztálytársaknak. Az ismerkedést követően a tanító nénik balesetvédelmi oktatást tartottak, elmondták hogyan kell viselkedni az iskolában, majd körbe vezették az újdonsült 1.b-seket az intézményben.

A picik szájtátva figyelték a folyosót díszítő hatalmas képeket, amelyeken a honfoglalás -kori események, Emese álma elevenedtek meg. A tablókon a megye látnivalóit is tanulmányozhatták a kicsik és szobor képében megismerkedhettek az iskola névadójával. A nap fénypontja az udvar felfedezése volt.

A gyerekek örültek a simogató napsütésnek, a hintának és libikókának boldogan rohangáltak fel-és alá csakúgy mint ovis korukban, gondtalanul, akár a szilaj kiscsikók. A kicsik rácsodálkoztak a szomszédos halastóra, a pedagógusok pedig elmesélték milyen hangulatos természetismeret órákat tartanak majd a gyönyörű vízi környezetben. Zita néni itt-ott elsimított néhány vitát a gyerekek között, de a pici torzsalkodások is mind azt mutatták, a kicsik hamar beilleszkedtek az új környezetbe és máris ismerősként tekintenek egymásra.

Búcsúzásként elénekeltek nekünk a gyerekek egy dalocskát és izgatottan várták a következő órát, ami az érdekes tanszerek és a szép színes tankönyvek megismeréséről szólt.

Felszáradt könnycseppek
A tízóraira kapott vajas kenyeret és forró kakaót, később az ebédlőben feltálalt sajtos makarónit jókedvűen fogyasztották el a percről-percre jobb közösséggé kovácsolódott osztály tagjai. Fél egykor vidáman intettek egymásnak búcsút a pajtások, a reggel még kicsit pityergő Anikó is várta a másnapi viszontlátást. Jól végződött tehát az első nap az iskolában Nándinak és az osztálytársainak, a cserfes Nikinek, Pannának, Tominak és Fruzsinának és minden 1.b-s kisgyereknek az orosi iskolában. Elérkezett a szeptember. A pöttyös labdák helyét a színes táskák vették át a gyerekszobában, a forró napokon általánossá vált lubickolás helyett pedig mától az írásé, olvasásé, számolásé lesz a főszerep a gyerekek napirendjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!