Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.06.04. 10:35

Ópusztaszerrel ismerkedtek a diákok

<p>Baktalórántháza - Láthattak ott szélmalmot, gémeskutat, régi gépeket, gőzmozdonyt, tanyasi iskolát, a jurtákban különböző kiállításokat, az elmúlt ezer esztendő magyarságának történeti, művészeti értékeit.</p>

A baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat tanulói a gyermeknapot vidám kirándulással tették emlékezetessé. Május 25-én 340 kiránduló izgatottan várta az indulás időpontját, ugyanis 5.20 órakor indult a különvonat a baktalórántházi állomásról Ópusztaszerre.

Az öt órás utazás nem tűnt hosszúnak és unalmasnak, mivel kedvükre beszélgethettek és játsszhattak a diákok. Kisteleken buszok várták a nagylétszámú csapatot és szállították a Nemzeti Történeti Emlékparkhoz. Az 55 hektáros emlékpark páratlan ritkaságaival várta a kirándulókat. Láthattunk ott szélmalmot, gémeskutat, régi gépeket, gőzmozdonyt, tanyasi iskolát, a jurtákban különböző kiállításokat, az elmúlt ezer esztendő magyarságának történeti, művészeti értékeit. A Feszty Árpád monumentális restaurált körképe – mely a magyarok bejövetelét ábrázolja – mindenkit lenyűgözött. A kirándulók kicsit fáradtan, de élményekben, ismeretekben gazdagon tértek haza. A kirándulást a baktalórántházi önkormányzat tanulónként 2 ezer forinttal támogatta a gyermeknap alkalmából – tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Józsefné, a diákönkormányzat vezetője.

- M. Magyar László -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!