Sport

2008.02.15. 08:51

A rendőrök is készülnek a DVTK-meccsre

<p>Miskolc - A szombati Diósgyőr-Újpest meccset mintegy 170 rendőr biztosítja majd. Ennek oka: kiemelt biztonsági kockázatú mérközés lesz.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk-meccsre-keszulnek-a-rendorok.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Kiemelet biztonsági kockázatú mérközés lesz a szombati - mondta portálunknak Juhász Péter, a Miskolci Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője.

Éppen ezért - folytatta - közfeladatként látják el a szolgálatot, azaz nem a klub kérésére, nem szerződéssel.

Létezik egy bizottság, amely a sportrendezvények minősítését végzi- mondta az osztályvezető. Ők mérlegelik, hogy milyen kockázatot jelent egy-egy mérkőzés, több szempontot figyelembe véve, például szurkolók viselkedése, elmúlt szezon történései, stb. - magyarázta.

A rendőrség a stadiont, a tömegközlekedési útvonalakat biztosítja majd, illetve azokat a területeket, ahol a szurkolók megérkeznek a városba - tudtuk meg. Valamint - tette hozzá - a stadionban is lesz biztosítás.

Juhász Péter elmondta: igyekeznek megelőzni a rendbontást, a diósgyőri szurkolói csoportok nem agresszívak, velük nincs gond. Igyekszünk majd elszigetelni egymástól a két szurkolótábort - mondta Juhász Péter.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!