Stabilizálás

2024.05.09. 17:17

Tizenkétmillió lejt utalt ki a kormány a slănici útbeszakadás helyreállítására

Forrás: Observatorul de Prahova

Agerpres

A kormány csütörtökön elfogadott határozata szerint 12 millió lejt utalnak ki a slănici útbeszakadás miatt szükséges talajstabilizációs munkálatokra, szakértői tanulmányokra és vizsgálatokra, valamint a kilakoltatott személyek elszállásolásához szükséges költségekre.
A fejlesztési tárca közleménye szerint a 12 millió lejt elemzések, szakértői vizsgálatok elkészítésére, az április 25-én a Prahova megyei Slănic városban bekövetkezett földcsuszamlást előidéző tényezők vizsgálatára, talajstabilizációs munkálatokra fogják felhasználni, de ebből biztosítják a veszélyzónából evakuált lakosság ideiglenes elhelyezéséhez szükséges összegeket is.
A kormány ugyanakkor 75 ezer lej értékű humanitárius segély kiutalásáról döntött négy kászonaltízi (Hargita megye) családnak, akiknek otthonát februárban és áprilisban tűzvész sújtotta. Az építőanyagokból álló segélyt az állami tartalékalapból biztosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában