Műtét után

2024.05.10. 12:41

Orvosai szerint enyhén javult Florin Piersic színművész állapota

Forrás: adevarul.ro

Agerpres

A műtétet követően enyhén javult Florin Piersic színművész egészségi állapota - közölték pénteken a bukaresti Foişor ortopédiai kórház képviselői.

Tájékoztatásuk szerint a páciens láztalan, képes önállóan enni és inni, a szervezetben levő gyulladásos folyamatot jelző laborparaméterek a pénteki vizsgálaton javulást mutattak. A műtét utáni kritikus időszak 72 óra - tették hozzá.

A 88 éves Florin Piersicet a múlt hét végén Kolozsváron megműtötték, majd kedden a család kérésére helikopterrel a fővárosi Matei Balş intézetbe vitték, ahonnan csütörtök reggel súlyos állapotban átszállították az ortopédiai klinikára. A kórház képviselői csütörtök reggel azt nyilatkozták, hogy a színművész súlyos vérmérgezést szenvedett a térdprotézise körüli fertőzés miatt. Ezért egy sürgősségi beavatkozással délután eltávolították a térdprotézisét, és beültettek a helyére egy ideiglenes protézist, amely mellé antibiotikumos kezelést kap. Állapotát súlyosbította, hogy több betegségben szenved, egyebek mellett szívproblémái is vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában