Hóhelyzet

2024.05.09. 16:04

Négyméteres a hóréteg a Transzfogarasi út egyes szakaszain

Illusztráció

Forrás: CNAIR

Agerpres

Bár a brassói regionális útigazgatóság a hónap elején közölte, hogy az útkarbantartók elkezdték eltakarítani a havat a Transzfogarasi útról, és valószínűleg jóval a szokásos július 1-jei időpont előtt újra megnyitják azt a forgalom előtt, egyelőre nehézségekbe ütköztek a lavinaveszélynek is kitett útszakaszon.
Az útigazgatóság csütörtökön Facebook-oldalán közölte, hogy több mint 4 méteres a döngölt és fagyos hóréteg az út egyes szakaszain, és jelenleg azon dolgoznak az útkarbantartók, hogy az út egyik sávjáról eltakarítsák a havat, hogy minél több munkagépet fel tudjanak használni. „Reméljük, hogy az időjárás is megengedi, hogy minél korábban átadhassuk a forgalomnak a Transzfogarasi utat” - olvasható a bejegyzésben. A Transzfogarasi út Bilea-vízesés és Bilea-tó közötti szakasza jelenleg zárva van, a Bilea-tóhoz a turisták csak drótkötélpályás felvonón tudnak eljutni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában