Vádemelés

2024.04.09. 11:57

Vlad Pascu apja a sajtót okolja az áldozatok szüleivel való feszült viszonyért: ellenem uszítják őket

Illusztráció

Agerpres

Mihail Claudiu Pascu, a tavaly nyáron drogos állapotban vezető és két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu apja kedden azt mondta az újságíróknak, hogy hagyják békén az áldozatok szüleit, és 'ne uszítsák' őket ellene.
'Én nem akarok beszélni azokról a gyerekekről, számomra ez tabutéma. Ha önök számára nem az, az önök dolga. Azok a gyerekek meghaltak, bizonyos körülmények között, és én nem akarok erről beszélni, nem akarok rágnivaló csontot adni a sajtónak. Hagyják békén azokat az embereket, mert tönkreteszik az egészségüket és ellenem uszítják őket; rávették szegény embereket, hogy a nyilvánosság előtt fenyegetőzzenek. Önök felfogták, hogy mit tettek?' - támadt rá Claudiu Pascu a bukaresti törvényszéken az újságírókra.
Amikor megkérdezték tőle, hogy van-e valamilyen üzenete az elhunyt gyerekek szülei számára, Vlad Pascu apja azt válaszolta, hogy ő megpróbálta azt tenni, 'ami helyes'. Kijelentette, készen állt kiküldeni egy mentőautót és egy magánpraxisú orvost is az áldozatokhoz, és erről bizonyítéka van, de az idevágó törvények miatt nem tehetett meg bizonyos lépéseket, mert letartóztatták volna.
Mihail Claudiu Pascu kedd reggel érkezett a bukaresti törvényszékre az ügy tárgyalására, amelyben fiával és volt feleségével együtt állították bíróság elé.
Vlad Pascu ellen drogfogyasztás és -kereskedelem, Miruna Pascu ellen az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények elkövetése, Claudiu Pascu ellen a fegyvertartásra vonatkozó törvények megsértése miatt emeltek vádat ebben az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában