Koalíció

2024.04.22. 18:00

Vasile Dîncu a koalíció a főpolgármester-jelöltjéről: nem hallottam arról, hogy visszalépne

Forrás: Facebook/Cătălin Cîrstoiu

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos tanácsának elnöke, Vasile Dîncu szenátor hétfőn kijelentette, hogy a kormánykoalíció főpolgármester-jelöltje egyelőre Cătălin Cîrstoiu, akinek van ideje 90 százalékosra növelni az ismertségét a helyhatósági választásokig.
A parlamentben nyilatkozó politikus a sajtónak elmondta, hogy ha a bukaresti egyetemi kórház vezetője visszalép a jelöltségtől, a koalíció vezetői döntenek a továbbiakról. 'De én nem hallottam arról, hogy visszalépne. Nem hagyatkozom a médiában megjelent híresztelésekre' - nyilatkozta Dîncu, amikor Cîrstoiu alkalmasságáról kérdezték az újságírók.
Egy további kérdésre válaszolva a szenátor kifejtette, hogy a kormánypártok közös főpolgármester-jelöltjének ismertsége sokat nőtt az utóbbi időben, többek között az esetleges visszalépéséről szóló sajtóhíreknek köszönhetően. Emlékeztetett arra, hogy indításának bejelentése előtt a bukarestieknek mindössze a fele hallott Cîrstoiuról, és van ideje 90 százalékosra növelni az ismertségét a helyhatósági választásokig. Hozzátette, hogy a két jelentős párt támogatottságával a jelöltnek valós esélyei vannak a főpolgármesteri tisztség elnyerésére. 'A hivatalas választási kampány még el sem kezdődött' - jegyezte meg.
Arra a kérdésre, miszerint kizárja-e, hogy a koalíció egy másik főpolgármester-jelöltet indítson Cîrstoiu helyett, Dîncu kijelentette: nem tud a kormánypártok nevében beszélni, a döntést közösen hozzák majd meg, ha a helyzet úgy kívánja.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői hétfőn tárgyaltak a közös főpolgármester-jelölt további sorsáról.
Cătălin Cîrstoiu pénteken azt nyilatkozta, hogy az ő szemszögéből semmi olyat nem tett, ami miatt összeférhetetlenségi helyzetben lenne.
Marcel Ciolacu miniszterelnök, a PSD elnöke szerdán kilátásba helyezte Cătălin Cîrstoiu visszaléptetését, ha a bukaresti egyetemi kórház vezetője nem tisztázza az ellene felmerült vádakat.
Nicolae Ciucă liberális elnök kifejtette, a koalíció döntése értelmében közös főpolgármester-jelöltjüknek, Cătălin Cîrstoiunak nyilvánosan 'tisztáznia' kell a személyével kapcsolatban megjelent vádakat, ezt követően teszik meg a következő lépést.
Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője hétfőn feljelentette a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Cătălin Cîrstoiut, a bukaresti egyetemi kórház menedzserét hivatali visszaélésért és csalásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában