Vizsgálat

2024.04.13. 09:48

Ügyészség: Hétfőn folytatódnak a kihallgatások a Sf. Pantelimon kórházban történt gyanús halálesetek ügyében

Agerpres

Folytatják hétfőn a kihallgatásokat a bukaresti Sf. Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórházban történt gyanús halálesetek ügyében - közölte pénteken a bukaresti törvényszéki ügyészség.
A vádhatóság tájékoztatása szerint az egészségügyi intézmény egyik alkalmazottja csütörtökön jelentette, hogy április 4. és 7. között "körülbelül húsz beteg" halt meg az intenzív osztályon a vérnyomás emelésére vagy szinten tartására használt noradrenalin dózisának szándékos csökkentése miatt.
A közlemény szerint az ügyészek büntetőeljárást indítottak az ügyben, egyelőre az emberölés gyanújának megalapozottságát vizsgálják.
A nyomozók már csütörtökön kiszálltak a helyszínre, elkérték a vizsgált időszakban elhunyt 17 páciens orvosi dokumentációját és egyéb iratokat, majd pénteken több alkalmazottat is kihallgattak tanúként. A következő napokban átvizsgálják a kikért iratokat, illetve további tanúkat hallgatnak ki a halálesetek körülményeinek tisztázására - jegyezték meg a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában