Mint a filmekben

2024.04.07. 13:59

Temes megye: 18 kilométeren át üldöztek az autópályarendőrök egy kocsijában migránsokat szállító moldovai fiatalembert

Fegyverlövésekkel állítottak meg a Déva-Nagylak autópálya rendőrei egy 24 éves, migránsokat szállító moldovai fiatalembert, miután 18 kilométeren át üldözték kocsiját Temesvár bejáratáig.

Agerpres

A személygépkocsiban kilenc utas tartózkodott, közülük három elszaladt, amikor a jármű balesetet szenvedett, a többi hatról pedig kiderült, hogy afrikai vagy ázsiai származásúak, és törvényes úton érkeztek Romániába.

Az autópályarendőrök április 6-án este 23 óra 30 perc körül megállásra vonatkozó jelzést adtak le az A1-es autópálya 503-as kilométerénél egy járműnek, a sofőr azonban semmibe véve a jelzést, tovább folytatta útját. A rendőrök a nyomába eredtek, 18 kilométeren át, Temesgyarmat (Giarmata) és Temesremete (Remetea) települések között, üldözték a kocsit. Üldözés közben a rendőrök kilenc lövést adtak le a levegőbe, majd az autó Temesvár bejáratánál, a repülőtér előtti körforgalomnál összeütközött két másik kocsival, és az útról lesodródva megállt. A kocsit egy 24 éves román-moldovai kettős állampolgárságú férfi vezette, az autóban talált hat utas külföldi állampolgár volt – tájékoztatott vasárnap a Temes megyei rendőrség.

A hat utast – négy szíriai, egy egyiptomi, egy jemeni állampolgárt, és a gépkocsi vezetőjét átadták a temesvári határrendészeti felügyelőségnek, amely kivizsgálást indított. A rendőrség ugyanakkor büntetőeljárást indított migránscsempészetért a moldovai állampolgár ellen. A kocsi egyik utasát pánikroham tüneteivel kórházba szállították, emiatt a közlekedési rendőrség is büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Miután az is kiderült, hogy az autó nem rendelkezik érvényes kötelező járműbiztosítással, a sofőrt 4640 lejre büntették meg, bevonták jogosítványát és a kocsi forgalmi engedélyét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában