Átszervezés

2024.04.25. 08:52

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter: A TAROM légitársaság átszervezésre szorul

Illusztráció

Agerpres

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szerdán Tulceán kijelentette, hogy a TAROM légitársaság a hónap végéig megkapja a támogatást az Európai Bizottságtól, és azután az átszervezése következik.
A tárcavezető egy sajtóeseményen ismételten megerősítette, hogy a hatóságok meg akarják menteni az évek óta pénzügyi nehézségekkel küzdő állami vállalatot.
Grindeanu elmondta, hogy a szállításügyi minisztérium nyitott minden olyan javaslatra, amelyik hozzájárul a TAROM szilárd gazdasági alapokra helyezéséhez. Hozzátette, hogy csütörtökön lesz is egy tanácskozás erről Bukarestben.
Kérdésre válaszolva a miniszter értésre adta, hogy az átszervezés során a légitársaság alkalmazottainak felét kell bocsátani. 'Egy szilárd gazdasági alapokon nyugvó, TAROM méretű vállalat általában 500-600 embert foglalkoztat, akiknek 90 százaléka a repülőszemélyzethez tartozik. A légitársaság alkalmazottainak a száma ennek a duplája' - mondta Grindeanu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában