Tervezet

2024.04.09. 10:36

Simonis: A játéktermek működtetését a 15 ezer fősnél kisebb településeken tiltó törvénytervezetet fogad el a képviselőház

Illusztráció

Agerpres

Elfogadja a képviselőház keddi ülésén azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a játéktermek működtetését a 15 ezer fősnél kisebb településeken - jelentette be az alsóház ügyvivő házelnöke.
Alfred Simonis szerint a gyorsított eljárás keretében a plenáris üléssel egy időben összehívja a négy illetékes szakbizottságot, hogy vitassák meg és véleményezzék a tervezetet, amelyről még a nap folyamán szavaz a plénum is. "A szerencsejáték-ipar ma elszenvedi az első nagy vereséget a román parlamentben" - fogalmazott.
A politikus hozzátette, a tervezet értelmében a jogszabály életbe lépésétől számított tizedik naptól tilos lesz a játéktermek működtetése a 15 ezer fősnél kisebb településeken. "Ez az iparág sok rosszat tesz Romániának, sorsokat, családokat tesz tönkre, szakít szét, emberek halnak meg egyesek kapzsisága miatt" - mondta.
Rámutatott, az iparág a legjobb ügyvédekkel és szakemberekkel dolgozik, ezért a törvénynek kifogástalannak kell lennie. "Megbizonyosodtunk róla, hogy amiről ma dönteni fogunk, megtámadhatatlan" - szögezte le. Simonis szerint a következő időszakban a szerencsejáték-ipart érintő további törvénytervezeteket fog elfogadni a parlament. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában