Választások

2024.04.23. 12:11

Orban: A jó hír az, hogy Nicuşor Dan újabb főpolgármesteri mandátumot szerez

Agerpres

A Jobboldal Ereje párt elnöke, Ludovic Orban kedden a kormánypártok közös főpolgármester-jelöltjének visszaléptetését kommentálva jó hírnek nevezte, hogy az Egyesült Jobboldal Szövetség által támogatott Nicuşor Dan újabb főpolgármesteri mandátumot szerez majd a helyhatóságoi választásokon.
Az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán azt írta: a koalíció magatartását szemlélve az egyik szeme sír, a másik nevet. 'Nem tudok nem nevetni, amikor látom, hogy (...) milyen kínosan járnak el. Fél szemmel pedig sírok, mert arra gondolok, hogy a szegény ország az irányításuk alatt áll (...)' - fogalmazott bejegyzésében Orban.
Külön főpolgármester-jelöltet indít a helyhatósági választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) - döntötték el hétfő este a koalíció vezetői. Politikai források szerint a PNL jelöltje Sebastian Burduja, a PSD-é Gabriela Firea lesz.
A kormánypártok hétfőn tíz órakor elkezdődött tárgyalásai több mint 13 órát tartottak. Tétjük az volt, hogy támogassa-e továbbra is a koalíció Cătălin Cîrstoiu korábban bejelentett közös főpolgármester-jelöltet.
A bukaresti egyetemi kórház vezetőjének támogatása azért kérdőjeleződött meg, mert a sajtóban megjelent információk szerint a tisztségével összeférhetetlen módon egy magánklinikán is végzett orvosi tevékenységet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában