Mentés

2024.04.18. 17:53

Nem találták meg a Máramarosi-havasokban a háromtagú ukrán csoport két tagját

Forrás: Facebook/Salvamont Maramures

Agerpres

A hegyimentők és a határrendészek nem találtak meg két ukrán állampolgárt azon három közül, akik a reggel folyamán a Máramarosi-havasokon keresztül átjöttek Ukrajnából Romániába - közölte csütörtök délután a Máramaros megyei Salvamont vezetője. Dan Benga szerint a háromtagú csoport két tagját nem találták sehol a hegyen.
A harmadik férfit az 1794 méter magas Serbán-csúcs közelében találták meg, és leviszik Petrovabisztráig, ahol átadják a mentőszolgálatnak. Útban lefelé a határrendészek észrevettek egy másik ukrán állampolgárt, aki szintén átszökött Ukrajnából. Bár nem volt szüksége segítségre, őt is lekísérik a hegyről - számolt be Benga.
A hegyimentők és a határrendészek csütörtök reggel kezdték el keresni egy segélyhívás alapján a Máramarosi-havasokban a három ukrán férfit. A férfi, akit egy volt esztennán megtaláltak a Serbán-csúcs közelében, azt mondta megmentőinek, hogy két társa a határvonal közelében van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában