Támogatás

2024.04.22. 16:42

Natalia Intotero szerint a pénzügyminiszter nem finanszírozza a gyermekvállalást ösztönző programokat

Illusztráció

Agerpres

A pénzügyminisztert hibáztatta hétfőn Natalia Intotero a gyermekvállalást öszönző programok hiánya miatt.
A családügyi minisztert egy aradi sajtóeseményen arról kérdezték az újságírók, hogy léteznek-e gyermekvállalást ösztönző új kormányzati programok, tekintve, hogy a korábbi programok nem érték el a céljukat.
Natalia Intotero azt felelte, 'nagyon sok nagyon jó' projektjük van, de ezek megvalósításához pénz is kell, márpedig Marcel Boloş pénzügyminiszter megszüntette a finanszírozásukat.
Kijelentette, hogy a területtel foglalkozó civil szervezetek képviselői éppen kedden készülnek felkeresni a miniszterelnököt, ugyanis a pénzügyminiszter 'becsapta' őket, amikor azt ígérte, hogy kormányrendelettel biztosítanak majd jogi keretet javaslataik megvalósítására. 'Azt hiszem, Boloş úr számára ez nem jelent prioritást' - jegyezte meg Intotero.
Arra a kérdésre, miért nem kezdeményezi a kormányban ezeknek a problémáknak a megvitatását, a családügyi miniszter azt válaszolta, hogy Marcel Boloş 2023 októbere nem válaszol a telefonhívásaira. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában