Tervezet

2024.04.09. 12:21

Képmutatással vádolja az ellenzék a kormánypártokat a játéktermekre vonatkozó törvénytervezet kapcsán

Illusztráció

Agerpres

Bírálták kedden az ellenzéki alakulatok képviselői a két kormánypártot a játéktermekkel kapcsolatos törvénytervezet véleményezésére "sebtében és előkészítetlenül" összehívott szakbizottsági ülés miatt.
A képviselőház ügyvivő elnöke, a szociáldemokrata párti Alfred Simonis kedden reggel jelentette be, hogy még a nap folyamán elfogadja az alsóház azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a játéktermek működtetését a 15 ezer fősnél kisebb településeken. Azt is hozzátette, hogy a gyorsított eljárás keretében a plenáris üléssel egy időben összehívja a négy illetékes szakbizottságot, hogy vitassák meg és véleményezzék a tervezetet, amely aztán a plénum elé kerül végszavazásra.
Az összevont szakbizottságok ülése után a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőházi frakcióvezetője, Ionuţ Moşteanu felrótta, hogy "sebtében" hívták össze az ülést, amelyen nem volt lehetőség sem a vitára, sem az esetleges módosító indítványok benyújtására. Moşteanu szerint a PSD választási megfontolásból tűzte napirendre a tervezetet éppen most, korábban ugyanis az ellenzéki pártok több ízben is javasolták, hogy vitassák meg a javaslatot, de kezdeményezéseiket rendre elutasították.
Képmutatással vádolta a kormánypártokat a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is. Alin Coleşa képviselő azt is felrótta, hogy javaslatuk ellenére nem tűzték napirendre a szerencsejáték-iparral kapcsolatos többi törvénytervezetet is. Alfred Simonis azt válaszolta erre, hogy az ellenzék tervezeteiről még nem született konszenzus a frakcióvezetők között, ezért nem bocsátják szavazásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában