Támogatás

2024.04.18. 09:01

Iohannis: Sürgősen növelni kell Ukrajna európai katonai támogatását

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis szerda este Brüsszelben kijelentette, hogy sürgősen növelni kell Ukrajna összehangolt európai katonai támogatását.
Kijelentését az államfő az Európai Tanács ülése előtti sajtótájékoztatóján az ukrán polgári és energetikai célpontok elleni orosz légicsapásokkal indokolta.
Közölte, hogy az EU-csúcson napirenden lesz a közel-keleti helyzet is, és az ülésen kérni fogja Irán Izrael elleni támadásának elítélését. 'Románia teljes mértékben szolidáris Izraellel, és megerősítem elkötelezettségünket Izrael biztonsága és szuverenitása mellett' - fogalmazott Iohannis.
Tájékoztatása szerint az EU-csúcson az európai versenyképesség növelésével kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozni fognak a tagállami vezetők. Megjegyezte, hogy a jelenlegi helyzet 'mélyreható gondolkodásra készteti a döntéshozókat az Európai Unió globális szintű gazdasági jelentőségéről'. Hozzátette, hogy az ülésen az európai vezetők formálisan is elindítják majd egy új európai versenyképességi paktum kidolgozásának folyamatát.
Iohannis hangsúlyozta, hogy az európai mezőgazdasági ágazat 'kulcsfontosságú' a versenyképességi célok szempontjából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában