Jelölt

2024.04.23. 12:06

Iohannis: Sebastian Burduja erős jelölt Bukarest főpolgármesteri tisztségére

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis keddi szöuli sajtótákékoztatóján kijelentette, hogy Sebastian Burduja energiaügyi miniszter 'erős jelölt' Bukarest főpolgármesteri tisztségére.
'Nem akarok jelzőkkel dobálózni, de úgy gondolom, hogy Sebastian Burduja miniszter erős jelölt' - mondta az újságírók kérdésére válaszolva a dél-koreai hivatalos látogatásán tartózkodó államfő.
A hétfő esti megbeszélésükön a koalíció vezetői úgy döntöttek, hogy külön főpolgármester-jelöltet indít a helyhatósági választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD). Politikai források szerint a PNL jelöltje Sebastian Burduja, a PSD-é Gabriela Firea lesz.
A kormánypártok hétfőn tíz órakor elkezdődött tárgyalásai több mint 13 órát tartottak. Tétjük az volt, hogy támogassa-e továbbra is a koalíció Cătălin Cîrstoiu korábban bejelentett közös főpolgármester-jelöltet.
A bukaresti egyetemi kórház vezetőjének támogatása azért kérdőjeleződött meg, mert a sajtóban megjelent információk szerint a tisztségével összeférhetetlen módon egy magánklinikán is végzett orvosi tevékenységet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában